search slide
search slide
pages bottom

Chatten tijdens het bingoën

chatvenster in het bingospelIets wat het online bingoën enorm leuk maakt is de chatmogelijkheid. Waar de gezelligheid tijdens de bingoavonden het gezellig kletsen is wordt dit online vertaald in de chatmogelijkheid. Elke kamer beschikt namelijk over een apart chatkanaal. Hierdoor kan je met de medespelers welke op het moment van spelen in dezelfde bingokamer aanwezig zijn chatten. Het wordt hierdoor niet alleen spannender, maar ook stukken gezelliger. En dat is natuurlijk waar het bingoën om draait. Niet de te winnen prijzen, maar vooral de gezelligheid van het spel is namelijk belangrijk.

Eisen voor het chatten

Je moet je natuurlijk netjes gedragen ten opzichte van je medespelers. Wanneer je dit niet doet dan is het mogelijk dat je de toegang tot de chatmogelijkheid (tijdelijk) wordt ontzegd. Daarnaast kunnen gastaccounts (hierbij hoef je enkel een naam in te vullen) niet deelnemen aan de gesprekken in het chatvenster. Hiervoor moet je namelijk geregistreerd zijn, dit is een maatregel om overlast te voorkomen.

Veel gebruikte afkorting

Wanneer je eenmaal op de chat let dan zal het je opvallen dat er tijdens het chatten afkortingen langs komen. Om je niet in verlegenheid te brengen zullen we de meestgebruikte termen voor je uitlichten. Eigenlijk is het voor de bingo vanzelfsprekend dat je de winnaars tijdens een ronde feliciteert. Normaliter wordt voor het feliciteren van een speler de afkorting gf (GeFeliciteerd) gebruikt en wordt dit niet voluit geschreven. Om te bedanken wordt vaak de afkorting dj (DankJe) of djw (DankJeWel) gebruikt. Daarnaast kan het zijn dat je de termen brb (ik ben zo weer terug) en biw (ben ik weer) in het chatvenster van bingolot ziet verschijnen. Bij deze weet je ook wat deze termen betekenen.

Waarom deelnemen aan het chatten?
Iets wat je kan delen is vaak vele malen leuker als iets wat je voor jezelf hebt. Daarom raden we je aan om ook deel te nemen aan de chat. Het voordeel is dat je anoniem kan spelen, niemand weet wie je bent, tenzij je dit in je spelersnaam toont. Je hoeft dus ook niet bang te zijn om dom over te komen. Chat dus eens gezellig mee, dat maakt het online bingoën namelijk stukken leuker!